Octavio Ocampo szürrealista festő

Octavio Ocampo szürrealista festő

Octavio Ocampo szürrealista festő az egyik legtermékenyebb művész, aki széles körben ismert metamorf festési technikájáról. Sokoldú festményei provokálják a nézők kíváncsiságát, melyeket több módon lehet értelmezni különböző távolságokból és szögből nézve.

Ocampo 1943. február 28-án született Celaya városában, Mexikóban, Guanajuato államban. Művész család tagjaként igen fiatalon kezdett művészetet tanulni.

Octavio Ocampo olyan technikával hozza létre képeit, hogy egymásra és egymás mellé helyez realisztikus és figuratív részleteket. Apró képeit nagy részletességgel készítette, a részeket egybeszőve egy nagyobb képpé, melyben szándékát csak akkor érzékelhetjük, ha nagyobb léptékben tekintünk rájuk. Optikai illúziói elhalványulnak, majd újra megjelennek, mely folyamatos kihívást jelent a néző számára, hogy felfedezze a jelentésüket. Ez az, amit Ocampo maga “metamorf” stílusnak nevezett el. Bár több festménye tekinthető keserűen gúnyosnak és szuggesztívnek, bebizonyította, hogy igazán képzett mestere az illúziónak, aki elgondolkodtató műveket hoz létre csábító stílusban.

Ocampo művei jelenleg nagy gyűjtemények részét képezik, köztük a Nemzeti Palotáét és számos elnökét. Nagy európai gyűjtők, köztük a spanyol király csodálja is nagyra értékeli a munkáját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *