GR ’21 / graphic art

GR ’21 / graphic art
A Román Grafika c. romániai országos kiállítás tizedik alkalommal került megrendezésre. A kerek évforduló alkalmával 100 képzőművész alkotása lett beválogatva. A GR ’21 kiállítás kurátora Ioan Cuciurcă grafikusművész idén is arra törekedett, hogy minden grafikai technika bemutatásra kerüljön a színvonalas rendezvény keretében. Így tehát a hagyományos grafikai technikával készült művektől a digitális, számítógépes grafikákon át az elektrográfiákig számos alkotás lett kiállítva a bukaresti tárlaton, tematikai kötöttség nélkül. A kiállítás a román grafika teljes spektrumát felölelve az aktuális művészeti trendek tükre.
A GR’21 kiállítás a Romániai Képzőművészek Szövetségének bukaresti galériájában tekinthető meg. Számos országból kiemelkedő alkotók műveit tárja fel a művészetkedvelők számára.
Az országos grafikai szalonra beválogatott művek különböző grafikai technikákban készültek, fellelhető a figuratív és az absztrakt formavilág, a kortárs képzőművészet kifejező eszközeivel létrehozott művek, melyek a kortárs művészeti irányzatokhoz kötődnek. A művek változatossága teszi a kiállítást izgalmassá, érdekfeszítővé a rajz és grafika szerelmesei számára. A kiállítás kurátora, Ioan Cuciurcă grafikus egy kétnyelvű, 158 oldalas színes katalógust is összeállított a grafikai szalon anyagából, melyben bemutatja a kiállító alkotókat és műveiket.

*
Fotó: Paula Craioveanu képzőművész

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *