A RÓKAFALU

A RÓKAFALU
Tokiótól két órás vonatútra található a Föld egyik legcukibb helye, Fox Village, japánul Zao Kitsune Mura, vagyis a rókák faluja. Itt nem rácsok mögött találkozhatunk az állatokkal hanem közöttük sétálhatunk.
Az internetnek köszönhetően az utóbbi pár évben ismerte meg a világ ezt a bájos helyet. A védett területen hat rókafaj, mintegy száz egyede él szabadságban és önfeledt boldogságban. Játékos ravaszdik örömmel fogadják a látogatókat, akik finom falatokkal kényeztetik őket. Természetesen óvják a rókák egészségét, ezért kizárólag azzal az elemózsiával lehet őket etetni amit a faluban a számukra készítenek és a látogatók megvásárolhatnak.
A róka faluban élő állatok egyáltalán nincsenek háziasítva, ezért a dolgozók mindig figyelmeztetik a látogatókat, hogy ne simogassák meg a rókákat, ne próbálják a kézből etetni őket, a kisgyerekeket se engedjék túl közel hozzájuk. A legfontosabb, hogy senki ne hagyja őrizetlenül a holmiját mert a rókák hajlamosak azt “megjelölni”.
Az ideérkezők elmondása szerint azonban a rókák nagyon barátságosak ezért egy kicsit sem érezték magukat veszélyben, többen nem is bírták ki, hogy ne simogassák meg őket.
A rókák faluja különleges helynek számít, mert a japánok úgy tartják, hogy a rókáknak mágikus erejük van, hiszen ők az ősi japán vallás, a sintó szerint, Inari Ōkami hírnökei, aki a termékenység, a jólét és a rizs istene. A sintó szó jelentése: az istenek útja, helyesebben „a szellemek útja”, ugyanis a hagyományos értelemben vett istenek helyét szellemek (kamik) töltik be.
A róka faluban szívesen látnak minden rókabarátot, belépőnek ugyan borsos ára van, átszámítva kb. 20 000 Ft, de az élmény valószínűleg megfizethetetlen, a képek alapján úgy gondolom, hogy ezt elhihetjük.

írta és szerkesztette: Cseke Ibolya
forrás:
zoozoo.hu
en.japantravel.com
erdekesvilag.hu
Fotók: dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *