PATKÁNYOK TEMPLOMA

PATKÁNYOK TEMPLOMA

Ha a világ legfurcsább templomát keressük, az Indiában álló Karni Mata biztos dobogós lenne. A templom patkányok tízezreinek az otthona akiket a hívők „kabbas”-nak neveznek és szentként tisztelnek.
A patkányok az egész épületben mindenhol ott vannak: polcokon, kilincseken, rácsokon, párkányokon… A látogatók minden lépésükre ügyelnek, nehogy egy szent patkány eltapossanak, különben drágán meg kell fizetni a patkány életéért.
A rágcsálók biztonságára a templom körül rácsok dróthálók gondoskodnak, megakadályozva a ragadozók bejutását. A patkányok ellátásáról és a takarításról papok gondoskodnak, akik a családjukkal együtt a templomban laknak.

Templom története és legendája….

A legenda szerint Karni Mata, 14. században élt matriarcha volt, a hatalom és a győzelem istennőjének, Durgának a reinkarnációja. Amikor elvesztette mostohafiát megkérte Yamát, a halál istenét, hogy engedje hozzá vissza, de a gyermek addigra már reinkarnálódott. Karni Mata ekkor alkut kötött, hogy a családja elveszített tagjai haláluk után patkányként térnek vissza a földi világba, és patkányok maradnak amíg újjá nem születnek emberként, ugyanabban a családban. A hinduizmusban a halál az egyik fejezet végét, és egy új fejezet kezdetét jelenti, azon az ösvényen, amely során a lélek egyesül az univerzummal.

A látogatók nagy megtiszteltetésnek tartják ha egy patkány átszalad a lábukon, különösen nagy szerencse ha az éppen egy fehér színű példány.
A fehér patkányokról azt tartják, hogy Karni Mata és négy fiának manifesztációi. A templomban körülbelül 10 fehér patkány él, nekik a hívők szentelt ételt szoktak vinni.
A hívők rendszeresen esznek abból az ételből, és isznak abból a tejből, amiből a patkányok is fogyasztottak, mert szerintük ezek áldott eledelek.
Úgy hiszik, hogy ezek az állatok az istennő népéhez tartoznak, és amikor meghalnak, akkor ismét emberként reinkarnálódnak majd. Ez az isteni körforgás, ez Karni Mata ereje, és azért imádják ezeket a patkányokat.
“Az őseink voltak, és a gyermekeink lesznek.”

Érdekes módon a patkányok miatt nem tört ki pestis, amit Karni Mata
csodájának tartanak. Azonban a patkányok többféle betegségben szenvednek, többek közt gyomor-rendellenességben és cukorbetegségben, amit a nekik adott rengeteg édesség és tej okoz. Szinte minden évben járványok tizedelik meg az itt élő populációt, azonban létszámuk hamar visszanő eredeti méretűre.

írta és szerkesztette: Cseke Ibolya

forrás:
ng.24.hu
promotions.hu
hu.greatplainsparanormal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *