INDIAI KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS

INDIAI KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS

Az elmúlt napokban megrendezésre került Indiában az Ajitgarh Művészeti Céh által szervezett kiállítás.
Dr. Anmol Ratna Sidhu főügyész nyitotta meg a kiállítást, aki kihangsúlyozta, hogy a Céh vezetői évről évre jelentős erőfeszítéseket tesznek, hogy a művészeti tárlatok megrendezésre kerüljenek. A szervezők mindig nyitottak és örömmel fogadják a külföldi művészek csatlakozását is.

Az éves kiállítást a kortárs művészeket összefogó Ajitgarh Művészeti Céh a Mohali nevezetű település Művészeti Galériájában rendezte meg.

A tárlaton számos indiai és külföldi, köztük magyar művész alkotása is bemutatásra került. Különböző művészi nyelveket reprezentáló alkotások tekinthetők meg a festészet, grafika, számítógépes grafika, szobrászat műfajában. A kiállítás anyagát átfogó katalógus is megörökíti.

Malkit Singh, az IRS egykori alapítója és elnöke, nyugdíjba vonulása után vagyonának egy részét felajánlotta az indiai művészet támogatására és népszerűsítésére, hozzájárulva a város művészeti galériájának létrehozásához és működtetéséhez. Megnyitó beszédében elhangzott, hogy az éves tárlatokat 2011 óta rendszeresen megszervezik. A kiállítások célja a művészek alkotásainak promotálása a művészetkedvelő indiai és külföldi közönség körében.
A rendezvényen Dr. Sidhu kihangsúlyozta Malkit Singh, valamint a Céh elnökének és az Ishwar Dayal Képzőművészeti Főiskola volt professzorának erőfeszítéseit, akiknek kezdeményezése új dimenziókat szab a művészetnek Chandigarh Tricity területén.

Beszédében kiemelte, hogy a művészek kreativitása, törtetése, erőfeszítése és kemény munkája a kiállított alkotásokon egyértelműen tükröződik, ami elismerést és kitüntető figyelmet érdemel.
A rendezvényen részt vett Arup Chandra képzőművész is, a Prabal Pramanik Művészeti Akadémia Társaságának elnöke.
*
Fotó: Arup Chandra képzőművész
Ajitgarh Művészeti Céh hivatalos oldala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *