Yoo Choong Yeul koreai világhírű festőművész az eredeti Tengeri Kapitány festője

Yoo Choong Yeul koreai világhírű festőművész az eredeti Tengeri Kapitány festője.

Yoo Choong Yeul 1960. július 23-án született a Kyung-Gi tartomány Kwang Ju városában.
1981 óta hivatásszerűen folytat művészeti tevékenységet, és immár négy évtizede az egyik legjobb koreai festőnek számít.
A realisztikus ábrázolásmód jellemző festményeire, és főként a reprezentatív portréiról ismert. Pályafutása kezdetétől arra vágyott, hogy a világ egyik legelismertebb festőművésze legyen, 1985-ben pedig elkészítette a „Sea Captain” című nagysikerű festményét, ezt követően 1988-ban az a megtiszteltetés érte, hogy a neves „Decor” művészeti magazinban bemutatták munkásságát. 2010-ben az angliai „Art in Vogue” című angliai művészeti könyv címlapján szerepelt alkotása. 2012-ben pedig az America’s Morningside Publishing, az Ekidsland Publishing, LLC kiadványainak fedőlapjait is ékesítették festményei.
Amerikában 57 festménye került szerzői jogi védelem alá, valamint számos munkája a Koreai Szabadalmi Hivatalban is szerepel. Olaszországban pedig az „EFFETTO ARTE” művészeti könyvben publikálták festményét, és több alkalommal állították ki munkáit. 2016-ban a Costanza Alapítvány a 2016-os év legjobb művésze Díjával jutalmazta meg a koreai művészt.
Rendszeres résztvevője a nemzetközi kiállításoknak, számos országban állították ki alkotásait, melyek közül említésre méltó: Portugália, Hollandia, Törökország, Irán, Macedónia, Németország, 2015-ben és 2016-ban pedig a Geujei „Haegeumgang Theme” Múzeum által szervezett nagyszabású művészeti rendezvényen tiszteletbeli meghívóttként szerepelt.
Yoo Choong Yeul festőművészről az első magyar bemutatás a Sumida Magazinban kerül közlésre. A híres koreai festőművésznek ez az első magyarországi szereplése, amelyet a világhálón is büszkességgel közölt rajongói körében és amely a magazinunk számára is megtiszteltetés.
2016-ban egy hollywoodi filmplakátot tervezett „I Am Someone” című előadás részére.
2022-től a “Captain Map” című eredeti művét engedély nélkül használják whisky védjegyként, könyvborítóként és termékcsomagoló papírként is számos országban, például Oroszországban, ezzel szerzői jogsértést okozva.
Számos neves képzőművészeti szervezet tagja: koreai képviselője a „Genuine Art Projects international” (GAPi) holland székhelyű nemzetközi művészeti szervezetnek, a portugáliai Peace and Art Society (PAS) nemzetközi művészeti szervezet tagja, a törökországi Art NIGDE International (ANI), egy nemzetközi művészeti szervezet tagja, valamint koreai képviselője. Továbbá az Incheoni Nemzetközi Kiállítás Nemzetközi bizottságának elnöke. A Kukmin Művészeti Egyesület tiszteletbeli igazgatója, valamint 2016-ban az I AM SOMEONE filmplakát művészeti igazgatója.
Az “Én, Yoo kapitány” című film főszereplője, amelyet 2018-ban Paulo Duarte Filipe portugál filmrendező készített a művészről.
A festőművész munkássága bemutatásra került a Híres koreai emberek című könyvben is.
Yoo Choong Yeul festőművész számos nemzetközi díjban részesült az elmúlt évek folyamán.
2013-ban a koreai Gwang Ju város Kulturális Díját vehette át, szintén ebben az évben a Chung Ro Art Díjat isnelnyerte.
2012-ben a Szöuli Sportok, 2012-es Innovatív Márka kategóriában részesült elismerésben, Koreában.
Majd a Sports Dong A 2012 CSI & Brand című szervezet díját kapta meg Koreában.
Szintén ebben az évben a Dong A Ilbo globális vezetőjévé választották Koreában.
2015 folyamán a Michelangelo Nemzetközi Festészeti díjjal jutalmazták művészeti tevékenységét, Olaszországban.
Szintén ebben az évben a Marco Polo Nemzetközi Festészeti díjat is elnyerte.
Majd az olaszországi Prize International Rome Imperial című művészeti rendezvény Nemzetközi Festészeti Díját adományozták a koreai festőművésznek.
2015-ben az olaszországi Castle Artist díját kapta meg. Ezt követően Művész az UNICEF-ért címet adományozták neki.
2015-ben a Sandro Botticelli díjat is elnyerte Olaszországban.
2016-ban átvehette az olaszországi Tiepolo Nemzetközi festészeti díjat is.
Szintén ebben az évben “Az év festője” címmel tüntették ki Olaszországban.
2016-ban elnyerte Shakespeare Művészeti Díjat is Olaszországban.
2016-ban megkapta a Leonardo Da Vinci Nemzetközi Festészeti Díjat, Olaszországban.
Ezt követően 2018-ban is elnyerte a Leonardo Da Vinci Nemzetközi Festészeti Díjat.
Yoo Choong Yeul festőművész alkotásait számos művészeti magazinban és albumban publikálták, melyek közül említésre méltó:
Decor” művészeti magazin (Amerikai Egyesült Államok), Morningside Publishing, Ekidsland Publishing, LLC Kiadó (A.E.Á.), Important World Artist című könyvben is bemutatták, amely 2013-ban jelent meg szintén az Amerikai Egyesült Államokban, 2007-ban az első Tengeri kapitány című festményét szerzői jogi védelemben részesítette az Amerikai Egyesült Államok Szerzői Jogi Szövetsége, ezt követően, 2008-ban a Tengeri kapitány sorozatának 57 darabját szintén szerzői jogi védelemben részesítették.
2010-ben az angliai „Art in Vogue” című angliai művészeti könyv címlapján szerepelt alkotás.
Szintén ebben az évben a világszínvonalú brit művészeti magazinban, a Creatove Genius egyik lapszámában is helyet kapott.
2012-ben a Sisa Economic című magazinban is szerepelt.
2014-ben az EFFETTO ARTE művészeti kiadó “Rembrandt új örökösei” című kiadványában szerepelt, Olaszországban. Majd A Legjobb Modern és Kortárs MŰVÉSZEK című művészeti könyvben is szerepelt 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban, olyan világhírű művészekkel együtt szerepelt a kötetben, mint Picasso, Andy Warhol, Modigliani, Salvadore, Dali, Matisse és Jackson Pollack.
2015-ben a Sisa – Art and People című kiadványában szerepelt, majd a CNA News – KBS Health 365 című magazinban mutatták be.
2018-ban a koreai News report című magazin címlapján szerepelt, továbbá a 33 Modern Koreai Személy című kiadványban is szerepelt.
A koreai festőművész rendszeresen részt vesz nemzetkőzi kiállításokon világszerte, melyek közül említésre méltó:
2014-ben és 2015-ben a “Minha Fukushima” c. tárlaton vett részt Portugáliában.
2015-ben a Hollandiában megszervezett Az arcom c. ceruzaportré kiállításon volt jelen munkájával.
2015-ben a Kelet találkozik a Nyugattal nemzetközi kiállításon vett részt a koreai Haegeum Taema Múzeumban.
2016-ban Klasszikus portrék (ArtNations E.V. című művészeti rendezvényen vett részt Németországban, szintén 2016-ban egy törökországi nemzetközi tárlaton is kiállították alkotását. Ezt követően Macedóniában is szerepelt egy nemzetközi tárlaton. 25 ország 110 művészével együtt állított ki a koreai Haegeum Múzeumban. 2016-ban részt vett az iráni People & East Art nemzetközi kiállításon.
2018-ban részt vett a Koreai Nemzetközi Művészeti Fesztiválon a Koreai Köztársaságban (GAPi, PAS, Hakwang News, Gwangju Newspaper), szintén ebben az évben jelen volt alkotásával a Silence című Nemzetközi kiállításon Finnországban, továbbá az iráni Ember és Környezet nemzetközi tárlaton is kiállították művét.

One Reply to “Yoo Choong Yeul koreai világhírű festőművész az eredeti Tengeri Kapitány festője”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *